ТНЕУ приймає Естафету!

Дата: 23-03-2015, 17:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 19 березня у залі засіданнь ректорату ТНЕУ відбулася зустріч у рамках «Естафети єдності студентів Півдня та Заходу». Модератором заходу виступив директор ННІМЕВ ім. Гаврилишина І.М. Таранов. Естафету нашому університету передали представники навчальних закладів Миколаєва, Рівного та Чернівців. Виступаючи зі вступним, словом кандидат економічних наук, доцент Ігор Михайлович Таранов, зачитав вітальне слово ректора ТНЕУ професора А.І. Крисоватого, розповів про становлення навчального закладу, міжнародну співпрацю, заплановані проекти та здобутки професорсько-викладацького колективу та студентства. «Приймаючи естафету, віримо, що наша співпраця буде цікавою і результативною. Будемо спілкуватися, пізнавати один одного, покроково напрацьовувати спільні проекти, які, віримо, матимуть хороші плоди для кожного університету й для країни в цілому», – сказав І. Таранов.

 

Також до слова запросили проректора з науково-педагогічної роботи Василя Ярославовича Брича, який подякував делегатам за актуальну ініціативу й закликав від територіальної домінанти перейти до спільної тематики. «Політики, переслідуючи власні меркантильні цілі, роз’єднують наші регіони, наше завдання згуртуватися і не дати можливості нікому, ні за яких умов сіяти розбрат у країні», – зазначив В.Я. Брич.

 

Ініціатива естафети належить студентам Миколаївського національного університет ім. В.О. Сухомлинського. Розповідаючи про історію проекту, завідувач лабораторії «Підприємництва і бізнесу» МНУ ім. В.О. Сухомлинського канд. екон. Наук Любов Олександрівна Кравченко пригадала, що ідея проекту з’явилася під час відзначення Дня Миру. «У такі хвилини, коли твоя країна опиняється під загрозою, усвідомлюєш, мирне співіснування – це основна умова нашого майбутнього. Потрібно об’єднатися і спільно будувати Україну. Ми розробили проект естафетної співпраці між навчальними закладами різних регіонів, надіслали наші пропозиції іншим університетам, запросили до співпраці зацікавлених, – пригадує пані Любов, – Першими на наш заклик відгукнулися Чернівці, далі приєдналися рівняни, а зараз – ми у Тернополі. Захоплені вашим університетом, його величчю, здобутками, організацією навчального процесу. Обираємо європейський вектор розвитку. Усвідомлюємо важливість об’єднання наукової еліти різних частин України заради спільної справи – розбудови і гідного представлення нашої країни у світі. До Тернополя ми приїхали вчитися і ділитися власним досвідом». Миколаївці продемонстрували відеоролик про історію свого регіону та навчального закладу.

 

Також були заслухані виступи учасників естафети Чернівецького та Рівненського університетів. Доцент кафедри економіки підприємництва та управління персоналом, заступник декана з навчально-виховної роботи економічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федьковича Наталія Василівна Філіпчук у своєму слові наголосила на важливості зміни мисленнєво-орієнтаційної системи, яка традиційно побутує у нашій регіональній свідомості і зосередитися на спільних моментах нашої історії та наукових традицій. «Така співпраця дає можливість покращення соціального капіталу та повнішої реалізації потенціалу кожного закладу», – зауважила Наталія Філіпчук. Сподівання чернівчан пані Наталія передала словами Ліни Костенко: «Нехай наша співпраця буде «не з пуху-пір'я, а з правди, чесноти і довір'я».

 

Від імені колективу Рівненського національного університету водного господарства та природокористування присутніх привітала заступник директора Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту з виховної роботи Оксана Любомирівна Кардаш. Побажавши згуртованості, вона підсумувала: «Наша сила у єдності, тоді ми непереможні. Пам’ятаймо –«мільйони різних «я», а разом – Україна!».

 

Учасники зустрічі продемонстрували відеоролики про своє місто та навчальний заклад, який вони представляють. Для ТНЕУ гості привезли книги та сувеніри.

 

Упродовж заходу виступили представники студентських організацій університетів-учасників естафети. Молоді лідери обмінялися досвідом щодо організації дозвілля та профспілкової роботи, пошуку джерел фінансування проектів та працевлаштування молодих людей.

 

Також відбулася фото сесія для учасників. Студенти ННІМЕВ ім. Гаврилишина організували цікаве та пізнавальне дозвілля для своїх гостей. Зокрема, була проведена екскурсія по кампусу ТНЕУ, прогулянка вечірнім Тернополем. Окрім того, за сприяння сектору міжнародної мобільності інститутубуло організовано трансфер учасників до міської бібліотеки №4, проведено етно-екскурс «Бібліотека – берегиня духовних скарбів», майстер-клас «Весняне рандеву: барвисті гармонії»». Студентське самоврядування ННІМЕВ ім. Гаврилишина організувало спільні пізнавальні екскурсії до Краєзнавчого музею, українського дому «Перемога» та мистецької домівки «Бункер-Муз».

 

Учасники заходу подякували за цікаву та креативну  програму і навзаєм запросили погостювати у них. Чекаємо на нові зустрічі та плідні проекти.