» » Cтипендії на навчання в Китайській Народній Республіці

Cтипендії на навчання в Китайській Народній Республіці

Дата: 25-03-2015, 18:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Згідно з умовами двосторонньої угоди між Україною та КНР, а також зважаючи на наміри розширити співробітництво в галузі освіти, у 2015/2016 рр. китайська сторона продовжує виділяти Україні квоту стипендій Уряду КНР на 2015/2016 рр. У 2015-2016 навчальному році Уряд КНР надає Уряду України 100 повних стипендій, з них 43 стипендії вже виділено раніше на повний курс навчання у КНР.

 

1. Фактична кількість нових стипендій на 2015-2016 навчальний рік: 57 повних стипендій;

 

2. Прийом студентів на навчання на рівні: бакалавр, магістр, аспірант, стажер.

Згідно з положеннями Угоди МОН має подати пакет документів кандидатів на навчання в китайських ВНЗ Міністерству освіти КНР. Відповідно МОН України збиратиме аплікаційні документів заявників.

 

Хто може подавати документи на програму?

 

- громадяни України;

 

- випускники загальної середньої школи віком до 25 років при подачі документів на навчання на бакалаврській програмі в КНР;

 

- Бакалаври віком до 35 років при подачі документів на навчання на магістерській програмі в КНР;

 

- Магістри віком до 40 років при подачі документів на докторські програми в КНР;

 

- Особи віком до 45 років, котрі закінчили як мінімум 2 роки навчання на бакалаврській програмі, при подачі документів на так звану general scholar program;

 

- Особи віком до 50 років, що мають диплом магістра, при подачі документів на так звану senior scholar program.

 

МОН прийматиме заявки у електронному та паперовому форматі (необхідно надіслати документи в обох зазначених форматах). У паперовому форматі має бути 2 примірники документів.

 

Після перевірки документів заявників Комітет якнайшвидше організує їх зарахування університетами, та не пізніше липня 2014 р. повідомить Посольство України в КНР та МОН щодо результатів зарахування.

 

Студенти, які мали завершити план навчання у липні 2015 р., але за певних причини не можуть це зробити, перед зверненням із заявою на подовження терміну навчання за стипендією Уряду КНР мають отримати від китайського університету лист-згоду на подовження їх навчання.

 

 

 

 

За матеріалами офіційного сайту Міністерства освіти і нвуки України: mon.gov.ua