«Once upon today... in Europe»

Дата: 26-03-2015, 18:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 11-20 березня 2015 року директор Науково-дослідного інституту інноваційного розвитку та державотворення, доктор економічних наук, професор кафедри економічної теорії ТНЕУ Длугопольський Олександр Володимирович взяв участь у міжнародному науково-освітньому та культурно-історичному проекті під егідою програми Європейського Союзу «Еразмус», що підтримує ініціативи в галузі освіти.

 

Проект «Once upon today... in Europe» відбувся у Krzyzowa (Poland) за сприяння Krеisau-Initiative e.V., Foundation Krzyzowa for Mutual Understanding in Europe, The History Meeting House, Institute of History of Tallin University, Unitas Foundation, Protestant Academies in Germany, ChangeLog, Educational Initiatives Center. Захід об’єднав 32 учасників із Молдови, Німеччини, Естонії, Польщі та України, які брали участь у тренінгах, лекціях та дискусіях що стосувалися освітньої політики ЄС, історії та культури Європи, розробляли презентації та створювали мікропроекти.  

 

Особливістю цьогорічної зустрічі є обговорення питань приналежності до європейської культури та національної ідентичності: сприйняття історії Європи існує в різних національних культурах; формування культурної та освітньої політики ЄС; наративи історичного та культурного виховання молоді; важливість позбавлення кліше та стереотипів у сприйнятті різних народів та культур.

 

Під час тренінгів учасники проекту аналізували особливості історичної та економічної освіти в країнах ЄС, обмінювалися досвідом і новітніми методами розробки мікропроектів, окреслили плани майбутньої співпраці ВНЗ різних європейських країн з метою міжкультурної комунікації та покращення якості освіти. За результатами тренінгу учасники отримали міжнародні сертифікати Mobility of youth workers.