» » Прем’єра музичної вистави «Якось на Великдень…»

Прем’єра музичної вистави «Якось на Великдень…»

Дата: 30-03-2015, 21:15 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 30 березня в актовій залі ТНЕУ відбулася прем’єра музичної вистави «Якось на Великдень…» 

 

У театралізованому дійстві студенти та учасники творчих колективів університету відтворили національний колорит українців, майстерно поєднали давні традиції із сьогоденними реаліями.

 

Автор та постановник – заступник начальника відділу гуманітарної освіти та виховання Алла Бінцаровська втілила у творі провідну ідею любові до рідного краю, готовності захищати його від ворога, торжества справедливості й віри в щасливий завтрашній день.  

 

 І юних, і дорослих глядачів зачарували актуальний сюжет, соковита мова персонажів, цікава гра акторів. Ніхто не залишився байдужим до образу Івана – Побивана (Сергій Лещук), чесного, рішучого юнака благородної і щирої вдачі, який сміливо вирушає визволяти Волю (Ірина Новомлинська) з полону Князя Валдемара (Павло Тютюнник). Надовго запам’ятаються  глядачам і веселі й спритні Козаки (Адам Додик, Максим Фещук, Олег Цимбалістий). Вразили колоритні образи Пані Приказки,  Берегині,  Мудреця, які створили Наталя Цар, Тетяна Шарган, Юрій Дзюла...

 

Актори щиро й майстерно передали дух патріотизму, козацького братерства, родинного єднання, народних традицій.

 

Цікаво те, що майже кожен із персонажів має свій пісенний портрет. Пісні роблять казку не схожою на інші – і в цьому теж її особливість. У виставі чимало й танцювальних композицій, які плавно вплітаються в канву дії, допомагаючи розкрити образи й головну ідею.

 

А мальовничі декорації, з любов’ю створені працівниками відділу гуманітарної освіти та виховання і відділу ремонтно-будівельних робіт університету, яскраво доповнювали гармонійну картину сценічного дійства.

Загальна атмосфера  любові до рідного краю наповнила глядацький зал по вінця. Дух захоплює, коли на сцену виходить Правда (Оксана Корзун), щоб своїм світлом зруйнувати лихі задуми ворога і назавжди восторжествувати у чарівному краї добрих і щирих людей.

 

Вистава сповнена дивовижної енергетики добра, любові, справедливості, гордості за наших героїв. У ній в незбагненний спосіб поєднуються і висота почуттів, і добрий гумор, і непрохана сльоза, що скочується з очей у саме серце. Така вже сила і магія творчості, яка народжується у ТНЕУ.

 

Чекаємо студентів та працівників університету разом зі своїми родинами та  бажаємо тільки позитивних вражень від постановки, гри акторів і чудових декорацій.

 

Запрошення на виставу, яка відбудеться 03 квітня о 15.00 год. можна отримати у відділі гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ (вул. Львівська,11).