Козацькі забави у ТНЕУ!

Дата: 2-04-2015, 18:57 | Автор: Головний редактор газети ТНЕУ "Університетська думка" Марія Баліцька

 Вперше в історії Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету, з метою розвитку фізичної культури і спорту, як одного з важливих засобів виховання і зміцнення здоров’я студентської молоді; поліпшення дружніх стосунків та пропаганди військово-патріотичного виховання студентської молоді, 1 квітня 2015 року у фізкультурно-оздоровчому комплексі відбулися військово-патріотичні змагання «Козацькі забави» серед студентів економічних коледжів університету.

 

На початку змагань і учасники, і вболівальники заспівали Гімн України, отримали настанови від тренерів і напутнє слово від заступника директора КЕПІТ з навчально-виховної роботи В.М. Желізняка: «У час непростої політичної ситуації в Україні, коли так важливо мати і зберігати патріотичних дух, вважаю, що проведення військово-патріотичних змагань «Козацькі забави» серед наших студентів є гідною шаною воїнів АТО, які захищають єдність і цілісність держави. Сподіваюся, дорогі учасники змагань, що Ваша сила духу кріпнутиме з роками, і Україна гордитиметься сміливими і сильними синами…».

 

Група підтримки – студентки усіх трьох коледжів університету, які майстерно займаються аеробікою – дружно підтримали учасників військово-патріотичних змагань.

 

«Дуже важливо, щоб наші однокурсники та одногрупники відчували підтримку вболівальників, – сказала лідер дівчат другокурсниця Надія Чухрай. – Виконавши спортивний танець, ми підбадьорили усіх, кому доведеться боротися за честь коледжу».

 

«Підтримка наших однокурсниць зняла хвилювання, які нас проймали, – зізнався фізорг коледжу, першокурсник Василь Галан, – ми зуміли згуртуватися і налаштуватися на командний дух».

 

А командний дух у «Козацьких забавах» особливо потрібний, адже якщо у команді хтось недовиконує завдання, то інші мають нагоду те ж завдання перевиконати, щоб, у результаті, стати переможцями.

 

Змагалися студенти Вінницького, Тернопільського та Чортківського коледжів у таких номінаціях: фут-зал, підтягування на перекладині, метання набивного м’яча в ціль, перетягування линви, естафета з військово-патріотичним спрямуванням, футбол  між командами.

 

Доповнювали змагання показові виступи з аеробіки.

 

Суддями змагань виступили Левчук В.А.,  Маляр Е.І., Третьяк Д.В., Кузьменюк Б.В., Міщанчук Р.М.; головний суддя змагань – завідувач кафедри спорту Р.С. Циквас.

 

Кожен вид змагань мав своїх переможців, але у загальному підсумку команди розташувалися так: III місце посіла команда Вінницького коледжу економіки та підприємництва; II – команда Чортківського коледжу економіки та підприємництва, а пальму першості вибороли студенти Тернопільського коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ.

 

Усі команди отримали грамоти і цінні подарунки з рук заступника директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій (ННІІОТ) В.О. Благуляка.

 

Військово-патріотичні змагання «Козацькі забави» серед студентів економічних коледжів Тернопільського національного економічного університету закінчилися, але командний дух, азарт перемоги і добродушна атмосфера надовго запам’ятаються і сміливим та сильним учасникам, і веселим та привітним вболівальникам.