» » Зустріч студентів ФОА з начальником Центру підготовки офіцерів запасу

Зустріч студентів ФОА з начальником Центру підготовки офіцерів запасу

Дата: 3-04-2015, 15:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Третього квітня 2015 р. відбулася зустріч студентів 2 курсу факультету обліку і аудиту з начальником Центру підготовки офіцерів запасу полковником Гукалюком Володимиром Івановичем. У заході взяв участь декан факультету обліку і аудиту к.е.н., доцент Шашкевич О.Л.

 

Центр підготовки офіцерів запасу здійснює військову підготовку студентів за програмою офіцерів запасу Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

«Підготовка студентів в Академії сухопутних військ за програмою офіцерів запасу здійснюється за такими основними військово-обліковими спеціальностями:

 

– Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів;

– Бойове застосування з'єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії;

– Фінансове забезпечення і економіка бойової та господарської діяльності військ (сил);

– Психологія та ін.

 

Віднедавна, окрім юнаків, таку підготовку мають змогу проходити і дівчата», – зазначив Володимир Іванович.

 

Студенти мали змогу переглянути презентацію та фільм про діяльність Центру підготовки офіцерів запасу та підготовку молодших лейтенантів.

 

Багато студентів факультету обліку і аудиту пройшли навчання за програмою підготовки офіцерів запасу, у тому числі молодший лейтенант, командир мінометного взводу 51-ї окремої механізованої бригади Гарматій Володимир, що героїчно загинув, боронячи територіальну цілісність України влітку 2014 р.