» » Науково-практична конференція студентів та молодих учених «Сучасні тенденції розвитку міжнародного бізнесу та туризму в Україні»

Науково-практична конференція студентів та молодих учених «Сучасні тенденції розвитку міжнародного бізнесу та туризму в Україні»

Дата: 3-04-2015, 15:31 | Автор: Нагара Марина, к.е.н., старший викладач кафедри міжнародного бізнесу і туризму ТНЕУ

 Говорять, що бізнес – це поєднання війни та спорту. Агресивний збут, атакуючий маркетинг, партизанський рекрутинг вже стали звичними «військовими» тактиками багатьох підприємств. Проте, сучасний постіндустріальний етап розвитку економіки вимагає не лише жорстких прагматичних бізнес-інструментів. Цей етап спонукає до використання  новітніх підходів до ведення бізнесу. 

 

Саме такий висновок зробили учасники науково-практичної конференції студентів та молодих учених «Сучасні тенденції розвитку міжнародного бізнесу та туризму в Україні»,  яка відбулась 2-3 квітня 2015 року у Тернопільському національному економічному університеті з ініціативи кафедри міжнародного бізнесу і туризму.

 

У якості наукових арбітрів на конференції були присутні: проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, д.е.н., професор  Василь Ярославович Брич, проректор з наукової роботи  ТНЕУ, д.е.н., професор Зеновій-Михайло Васильович Задорожний, заступник директора Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин  ім. Б.Д. Гаврилишина Богдан Адамович Камінський.

 

Також у роботі конференції взяв участь начальник управління стратегічного розвитку Тернопільської міської ради Юрій Петрович Дейнека, а також відомі представники бізнес-еліти міста: директор з питань економіки та управління ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» Володимир Ярославович Костецький, голова правління «Тернопільтурист» Галина Євгенівна Сопронюк.

 

Мета науково-практичної конференції – обґрунтування новітньої парадигми менеджменту і туризму, яка б сприяла соціально-економічному розвитку вітчизняних підприємств та туристичних компаній.

 

Жвава дискусія серед учасників круглого столу розгорнулась навколо таких питань як: інноваційна практика управління у вітчизняній та міжнародній сферах бізнесу; розвиток потенціалу підприємства як передумова завоювання стійких конкурентних переваг; підвищення результативності управління туристичними підприємствами; сприяння органів державної влади та органів місцевого самоврядування розвитку інноваційного підприємництва та туризму.

 

Підсумком роботи  конференції стала підготовка рекомендацій щодо проведення «інноваційної революції» в організації, виробництва креативних ідей у сфері персоналу, ефективності використання сучасних бізнес-інструментів в управлінні туристичною організацією. Розроблені рекомендації будуть імплементовані у практичну діяльність підприємств та направлені у відповідні органи державної влади.