» » «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

«Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Дата: 3-04-2015, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 3 квітня, відбулася VI Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів».

 

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Кізима Андрій Ярославович, канд. екон. наук, доцент, декан факультету фінансів ТНЕУ, який наголосив на важливості проведення таких науково-практичних заходів на факультеті фінансів та в ТНЕУ загалом, побажав плідних дискусій та результатів, що дадуть змогу удосконалити податкову систему України.

 

Заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Господарик Сергій Степанович наголосив на об’єктивній необхідності напрацювання нових підходів фіскального адміністрування, особливо у контексті тих інституційних змін, що мають місце сьогодні.

 

Перший заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Антонович Оксана Валентинівна підкреслила, що новий Митний кодекс України є тим взірцем, який вже сьогодні відображає євроінтеграційні прагнення нашої держави, а професія митника є тією, що на сьогодні формує імідж України. Митник – це той, хто першим зустрічає іноземців і від його роботи залежить загальне враження про Україну.

 

В.о. завідувача кафедри податків та фіскальної  політики ТНЕУ, канд. екон. наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович привітав учасників конференції, у тому числі представників шкіл, коледжів, гімназій з інших міст Західної України. «Колектив кафедри податків і фіскальної політики не тільки здійснює навчальний, виховний процес, але й велику увагу приділяє працевлаштуванню наших випускників. Вже протягом багатьох років наші випускники розподіляються на роботу в податкових, митних, інших фінансових інституціях, не виключенням стане і цей, 2015, рік», – зазначив Анатолій Ігорович.

 

Роботу учасники конференції організували за такими напрямами:

 

– Роль фіскальної політики України в євроінтеграційних процесах;

– Податкова система України в умовах економічної децентралізації;

– Фінансово-бюджетна система та стратегія її трансформації;

– Митні аспекти зближення України та Європейського Союзу;

– Соціально-економічні ефекти податкових новацій – 2015;

– Митна система України в умовах економічних дисбалансів;

– Фіскальні механізми подолання наслідків світової фінансової кризи;

– Ризиковість митного простору та розбудова митного пост-аудиту в Україні;

– Митна політика держави в умовах нового законодавчого поля;

– Податки очима учнів.

 

Надзвичайно цікавими, змістовними були доповіді Ірини Хавтур на тему: «Проблематика справляння єдиного соціального внеску України»; Євгена Шаповалова «Цікаві та давні податки світу»; Вероніки Сліпець «Результативність застосування методів тарифного регулювання зовнішньоторговельних потоків в Україні»; Анни Слободян з Коломиї «Сучасна українська практика та зарубіжний досвід адміністрування податку на нерухоме майно»; Павла Толуб’яка «Теоретичні аспекти ухилення від оподаткування»; Дарини Закалати з Шепетівки «Зміна вектора торговельно-економічних зв’язків України з країнами ЄС і Росії», Марії Мархевки з смт. Підволочиськ «Теорія і практика акцизного оподаткування в Україні»; Олександра Сохацького «Інноваційний процес виходу прибутків з тіньового бізнесу та стабілізація валютних ринків»; Марії Федінчук «Економічна арена та її гравці як учасники податкового процесу».

 

Експертна група (журі) – Луцик Анатолій Ігорович, канд. екон. наук, доцент, в.о. завідувача кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ; Кізима Андрій Ярославович, канд. екон. наук, доцент декан факультету фінансів ТНЕУ; Валігура Володимир Андрійович, канд. екон. наук, доцент, заступник завідувача кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ – визначили кращі доповіді учасників. Учасники конференції отримали сертифікати, а переможці – грамоти та цінні подарунки.