» » Підведено підсумки ювілейної V Всеукраїнської школи-семінару молодих вчених та студентів «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» (АСІТ-2015)

Підведено підсумки ювілейної V Всеукраїнської школи-семінару молодих вчених та студентів «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» (АСІТ-2015)

Дата: 28-05-2015, 12:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22-23 травня 2015 року до Тернопільського національного економічного університету завітали фахівці ІТ-технологій з усієї України з метою участі у ювілейній V Всеукраїнській школі-семінарі молодих вчених та студентів «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» (АСІТ-2015).

 

Цьогорічна зустріч була особливою, адже у рамках наукового заходу відбувалося святкування 20-річчя з дня заснування факультету комп’ютерних інформаційних технологій. Почесними гостями школи-семінару були працівники та колишні працівники, які більше двадцяти років працюють у ТНЕУ, були ініціаторами створення та долучилися до становлення факультету. Вони були відзначені грамотами за багаторічну сумлінну  працю, принципову життєву позицію, збереження славних традицій вищого навчального закладу та з нагоди 20-річчя факультету комп’ютерних інформаційних технологій. Пізнавальною для студентів, молодих науковців та гостей була розповідь декана факультету, доктора технічних наук, професора Дивака Миколи Петровича про історію та перспективи розвитку ФКІТ.

 

Вітаючи учасників школи-семінару проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Зеновій Васильович Задорожний наголосив, що факультет комп’ютерних інформаційних технологій вже давно займає провідне місце в університеті та завдяки високим якісним показникам здійснює вагомий внесок в рейтингову оцінку нашого вищого навчального закладу в світовому освітньому просторі. Проректор також відзначив результативність наукової школи та досягнення студентської науки, побажав факультету збільшення кількості докторів наук по відповідних спеціальностях, а учасникам заходу – плідної дискусії та яскравих наукових вражень.

 

Звертаючись до своїх наставників, випускник ФКІТ 2000 року, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність), кандидат технічних наук, доцент Олег Петрович Адамів зазначив, що школа-семінар – це специфічний вид наукових зустрічей, можливість для дебюту студентів-науковців, демонстрація амбітних проектів  та нових ідей. Олег Петрович побажав адміністрації ФКІТ, щоб на факультеті традиційною стала практика династій, коли абітурієнти обирають факультет, де здобували освіту їхні батьки.

 

Велику цікавість у присутніх викликали доповіді-лекції відомих вчених на пленарному засіданні. Зокрема, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри електротехніки та інженерної механіки Військової академії Міністерства оборони та МОН України Миргород Володимир Федорович виступив із доповіддю «Комп’ютерні моделі процесів зміни стану силових енергетичних установок авіаційного та загальнопромислового призначення»; доктор технічних наук, професор кафедри електрообладнання і автоматики суден Одеської національної морської академії Гвоздева Ірина Маратівна розповіла про «Застосування інформаційних технологій при моделюванні процесів формування та обробки акустичних зображень».

 

Загалом участь у школі-семінарі взяли 118 учасників з майже 20 вищих навчальних закладів України, подано 110 тез та заслухано 20 доповідей.

 

Підбиваючи підсумки роботи АСІТ-2015, десять кращих учасників було відзначено грамотами у восьми номінаціях.

 

Оргкомітет Всеукраїнської школи-семінару молодих вчених та студентів «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» висловлює подяку ректору ТНЕУ, доктору економічних наук, професору А.І. Крисоватому, адміністрації університету, профспілковому комітету працівників ТНЕУ, генеральному директору ТзОВ «ЕЛЕКС» Цебрію Олексію Романовичу та засновнику благодійного фонду «MagneticOne.Org» Савчишину Руслану Володимировичу за сприяння у проведенні наукового заходу.

 

Запрошуємо небайдужих до інформаційних технологій людей долучитися до нас наступного року, коли АСІТ-2016 знову збере однодумців для плідної наукової дискусії.