» » Святкування Дня Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина

Святкування Дня Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина

Дата: 12-06-2015, 17:14 | Автор: Віталій Круцько, студент групи Т-31

 П'ятого червня 2015 року  Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина  ТНЕУ за підтримки ректора університету, доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого відсвяткував свою другу річницю. Цьогорічний формат святкування був цілковито змінений, за винятком усталених університетських традицій. Організатори свята доклали чималих зусиль, щоб програма була цікавою та різноманітною й відповідала побажанням як студентів, так і усіх працівників ННІМЕВ. 

 

З метою пропаганди здорового способу життя та популяризації навчання у ТНЕУ,  і зокрема в інституті, у переддень святкування урочистостей 4 червня 2015 року о 10.00 год. відбувся промовелотур студентів та працівників ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина присвячений Дню інституту під гаслом «Стань нашим студентом». Виклики сьогодення, які стоять перед вищою освітою в Україні, гартують студентську молодь і вчать досягати мети, долаючи труднощі. Не стали перешкодою для велотуру і погодні умови, які ще більше згуртували учасників і підкреслили, що у єдності формується сила духу і разом можна досягти будь-якої мети.

 

В інституті неабиякою популярністю серед студентства користується  футбол. Саме це і спонукало організувати о 12.00 год. за день до урочистого святкування футбольний турнір на Кубок Богдана Гаврилишина, у якому взяли участь 8 студентських команд інституту.  Спортивні баталії визначили переможця, яким стала команда іноземних студентів групи КНУАП-41. Студентство інституту висловлює вдячність нашому патрону – Б.Д. Гаврилишину, який уфондував кубок переможцеві та нагороди призерам.

 

Окрім спортивних змагань, студенти інституту виявили бажання провести 4 червня 2015 року о 14.00 год. «Інтелектуальну битву кафедр». Професорсько-викладацький колектив інституту із задоволенням долучився до цього заходу програми святкування і всіляко сприяв студентам у його організації. У напруженій інтелектуальній боротьбі перемогу здобула кафедра міжнародних фінансів та глобальної економіки ім. С.І. Юрія.

 

День інституту, вперше у ТНЕУ, розпочали із акції «Проймись ідеєю єднання від ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина»,  під час якої студенти та працівники інституту розповсюджували буклети про інститут, інформаційну літературу про єдність України та ЄС. У цей час у холі університету всіх зустрічали талановиті студенти інституту своєю  чудовою грою на музичних інструментах, виконуючи як класичні музичні твори, так і сучасні й авторські.

 

Офіційна частина святкування була дуже насиченою. Після виконання Гімну України, який зал виконав стоячи під акомпанемент студента групи КНУАП-11 Камари Османа Чернора, вперше в Україні студенти нашого інституту виконали гімн ТНЕУ з метою встановлення рекорду під назвою «ТНЕУ разом ми сила – ТНЕУ родина».  Із хвилюванням усі очікували висновку уповноваженої представниці Книги рекордів України Кордяк Т.В., яка привітала учасників дійства із святом і зафіксувала рекорд та вручила сертифікат про його встановлення. У такий спосіб студентство інституту популяризує ТНЕУ не лише в Україні,  але і за її межами.

 

Від імені ректора ТНЕУ до учасників свята звернувся проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) О.П. Адамів, який передав вітання від ректора університету та склав найщиріші побажання з нагоди святкування Дня інституту. Доброю традицією у ТНЕУ є нагородження та відзначення студентів за їх здобутки та успіхи. Список нагороджених осіб був чималим, адже на сьогодні наш інститут є одним з найчисельніших в університеті – 1016 студентів. Із задоволенням учасники свята отримали прекрасні нагороди та відзнаки ректора.

 

Гостями свята були:

 

– Крупа Любомир Левкович – директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, який вручив подяку директору інституту І.М. Таранову за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу підготовки спеціалістів у галузі міжнародної економіки. Подяка Тернопільської ОДА за плідну наукову співпрацю була також вручена кандидату економічних наук, доценту кафедри міжнародної економіки А.В. Уніят;

– Дейнека Юрій Петрович – випускник ТНЕУ, а сьогодні начальник управління стратегічного розвитку міста Тернополя.

 

Відеопривітання  з нагоди Дня інституту студентам й професорсько-викладацькому колективу надіслали директори інших інститутів та факультетів ТНЕУ,  а також представники студентського самоврядування усіх інститутів і факультетів.

 

[media=https://youtu.be/mh8ubUGPcm8]

 

Цьогорічне свято супроводжувалося тримовним конферансом: українською, англійською та французькою мовами,  аби усі студенти інституту почували себе як у рідному домі. Неможливо не відзначити  чудових ведучих свята, які зробили  його неповторним, дуже цікавим та зарядили зал веселим настроєм.

 

Відбувся надзвичайно красивий та патріотичний парад вишиванок, у якому взяли участь усі бажаючі студенти інституту спільно з модельним агентством «Імперія моди».

 

Креативні та талановиті учасники дійства представили багато захоплюючих номерів: співали пісні українською, англійською та італійською  мовами, танцювали африканські народні танці, латиноамериканські – сальсу та інші.

        

Важливим  етапом офіційної частини святкування Дня ННІМЕВ імені Богдана Дмитровича Гаврилишина було нагородження студентів та працівників інституту директором ННІМЕВ. Ігор Михайлович зі словами вдячності звернувся до усіх учасників свята, запросив завідувачів кафедр інституту відзначити нагородами за успіхи у науковій діяльності кращих студентів. Нагороди різного ґатунку одержали як студенти,  так і працівники інституту. Швидкоплинним є час,  і святкування урочистості промайнуло як одна мить. Але на продовження усіх учасників було запрошено на студентську вечірку у нічний клуб «Maxim», де на них чекав ще один сюрприз – святковий торт.

 

Цьогорічне свякування вдалося і відбулося у надзвичайно теплій атмосфері.