» » Відбувся студентський науковий семінар «Екологічні проблеми сьогодення: економічні аспекти»

Відбувся студентський науковий семінар «Екологічні проблеми сьогодення: економічні аспекти»

Дата: 21-10-2015, 18:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 жовтня 2015 року на факультеті аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ з ініціативи кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування відбувся студентський науковий семінар «Екологічні проблеми сьогодення: економічні аспекти».

 

У роботі наукового семінару взяли участь студенти 2-5 курсів та професорсько-викладацький колектив факультету аграрної економіки і менеджменту: д.т.н., професор Гевко Р. Б., д.т.н., професор Дзядикевич Ю. В., д.е.н., професор Пуцентейло П. Р., д.е.н., професор Чорна Н. П.,д.е.н., професор Дудар Т. Г.,к.т.н., доцент Розум Р. І., к.т.н., доцент Вітровий А. О., к.е.н., доцент Заставник Л. І.,к.с-г.н., доцент Брощак І. С.к.е.н., доцент Лещик І. Б., к.е.н., доцент Любезна І. В., к.е.н., доцент Пиріг Г. І., к.е.н., доцент Дудар В. Т., к.е.н., ст. викл.Чорний Р. В.,

 

Відкрив семінар професор кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування, доктор технічних наук Юрій Володимирович Дзядикевич, який наголосив на актуальності теми наукового семінару, оскільки екологічні проблеми набувають гострого характеру через посилення антропогенного та техногенного тиску на довкілля. З огляду на це, питання управління еколого-економічними аспектами природокористування та управління ними набувають важливого значення і є предметом ґрунтовних наукових досліджень вітчизняних вчених.

 

Модератор наукового семінару, кандидат технічних наук, доцент Андрій Орестович Вітровий наголосив, що мета студентського наукового семінару полягає у теоретичному і практичному дослідженні екологічних проблем із врахуванням економічних аспектів та в їх практичній реалізації. Вони, у свою чергу, спрямованні на досягнення гармонійних відносин між людиною, суспільством і природою; надають важливого значення формуванню ефективних економічних важелів, стратегії екологізації виробничо-господарського комплексу держави.

 

Жваву дискусію та обговорення викликали виступи таких студентів: Дідика Андрія, Мульскої Марії, Фостика Іван, Франків Зоряни.

 

Присутні відзначили високий рівень доповідей студентів-учасників наукового семінару, їх ґрунтовні знання в напрямі екологізації економіки України. Також було відмічено важливість залучення до вирішення даної проблеми студентів факультету аграрної економіки і менеджменту, оскільки одним із пріоритетних напрямків підготовки фахівців на факультеті є менеджмент природокористування та економіка довкілля.