» » Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір»

Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір»

Дата: 22-10-2015, 17:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У Тернопільському національному економічному університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір», ініціатором та співорганізатором проведення якої виступила кафедра податків та фіскальної політики. Науковий захід об’єднав науковців та практиків із України та сусідньої держави – Республіки Польща.

         Із вітальним словом виступив ректор ТНЕУ професор Андрій Крисоватий, який привітав колег із Вроцлавського, Катовіцького та Краківського економічних університетів, Гданського та Щецинського університетів. Ректор відзначив особливу актуальність заявленої теми конференції та важливість врахування положень інституційної теорії при формуванні та реалізації фіскальної політики держави.

         Також привітала учасників конференції заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Надія Лопатинська, яка зосередила свою увагу на питаннях регіональної фіскальної політики в умовах децентралізації.

         Проректор з наукової роботи професор Зеновій-Михайло Задорожний наголосив на необхідності комплексного підходу до реалізації податкової, бюджетної та адміністративної реформ в Україні. У свою чергу, проректор з міжнародної та інформаційної діяльності доцент Олег Адамів у своєму привітанні зазначив про перспективи міжнародної співпраці, подякував учасникам із Польщі за те, що долучилися до проведення такого потужного заходу, та побажав успішної роботи.

Декан факультету фінансів Андрій Кізима окреслив можливості адаптації досвіду Республіки Польща до вітчизняної фіскальної практики. Привітала учасників конференції також голова правління Тернопільської обласної громадської організації «ПАРТНЕРСТВО» Наталія Овсейко і побажала плідної дискусії та обміну досвідом.

З вітальним словом виступили наші гості: професор Едмунд Цібіс та ад’юнкт Анетта Зелінська із Вроцлавського економічного університету, доктори Ян Чемпас та Кшиштоф Марцінек із Катовіцького економічного університету, доктори Войцех Бізон та Мірослав Йодко з Гданського університету, доктор Катажина Овсяк із Краківського економічного університету та професор Барбара Крик із Щецинського університету.

На міжнародній науково-практичній конференції репрезентовано доповіді, що стосуються актуальних питань фіскальної політики, зокрема формування конкурентного податкового середовища, використання податкових та боргових інструментів фіскальної політики, ризиків виконання муніципальних бюджетів, екологічного та акцизного оподаткування, функціонування податкових інститутів та ряду інших.

Сподіваємося на успішну співпрацю з навчальними закладами Республіки Польща у майбутньому!!!