» » Студенти групи ПВШм-11 долучилися до організації ХХІ обласного фестивалю творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе»

Студенти групи ПВШм-11 долучилися до організації ХХІ обласного фестивалю творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе»

Дата: 26-10-2015, 14:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 жовтня 2015 року студенти групи ПВШм-11 юридичного факультету Едуард Грішин, Мар’яна Матвіїв та Ольга Михальчук долучилися до організації ХХІ обласного фестивалю творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе», що проводився Тернопільським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тернопільською обласною державною адміністрацією.

 

У Тернопільській області проживають 4550 дітей з обмеженими можливостями. Діти з особливими потребами – найвразливіша категорія дітей. Їхнє виховання потребує особливого підходу і методик. За словами організаторів фестивалю «Повір у себе», завдання заходу – сприяти творчому, духовному, інтелектуальному розвитку дітей з особливими потребами, популяризація їхньої творчості, самоствердження та реалізація їхніх талантів, сприяння інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами.

 

У фестивалі взяли участь 350 дітей з особливими потребами, які навчаються в інтернатних закладах області та дітей із сімей і є клієнтами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області.

 

Під час фестивалю працювала виставка творчих робіт учасників заходу. Діти з особливими потребами представили вишивку, вироби з бісеру, зі шкіри – загалом близько 100 робіт. Також були організовані майстер-класи. Кожен учасник фестивалю отримав подарунок, а переможці – призи та дипломи.

 

У рамках заходу відбувся концерт лауреатів фестивалю «Повір у себе» і творчих колективів Центру творчості дітей та юнацтва м. Тернополя.

 

До організації та проведення ХХІ обласного фестивалю «Повір у себе» та відзначення дітей з особливими потребами долучилися: директор Благодійного фонду «Подоляни» Т.Л. Чубак, кандидат на посаду мера м. Тернополя І.В. Вонс, Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України (Бригадир О.М.), Тернопільське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів (Базилевська І.В.).

 

Із відчуттям виконаного обов’язку та духовного збагачення поверталися магістранти ПВШм-11 зі свята, позаяк мали нагоду долучитися до гарної благородної справи. «Доброта – це людська якість, яка найважливіша з усіх, це гармонія всіх людських якостей, коли одночасно в людині присутня повноцінність, любов, краса, честь, совість, правда, дружба, мир. А робити добро – найвищий показник гуманності та вихованості людини. Добро винагороджується відчуттям потрібності, вартості людини, а турбота про інших компенсує потребу бути значущим», – ділиться враженнями Едуард Грішин.

 

Робіть добро і воно обов’язково до Вас повернеться!