» » Інавгурація нового навчального року в Люблінському Католицькому університеті Івана Павла ІІ

Інавгурація нового навчального року в Люблінському Католицькому університеті Івана Павла ІІ

Дата: 26-10-2015, 16:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18 жовтня 2015 року в Люблінському Католицькому університеті Івана Павла ІІ, який є багаторічним партнером ТНЕУ, відбулася урочиста інавгурація 2015/2016 навчального року. Для польських університетів урочистий початок нового навчального року – це особлива подія, сповнена академічних традицій та ритуалів. Запрошення до участі в інавгурації та безпосередня участь в ній є знаком особливої поваги та довіри між дружніми університетами.

 

В урочистості взяло участь понад 50 ректорів та проректорів провідних польських та зарубіжних вузів. Від імені ректора ТНЕУ д.е.н., професора Андрія Крисоватого участь у святкуванні в Люблінському Католицькому університеті Івана Павла ІІ взяв д.е.н., професор, координатор Східноєвропейської мережі університетів від ТНЕУ, професор кафедри менеджменту та публічного управління Григорій Монастирський.

 

Під час інавгурації з привітанням від імені Президента Республіки Польща Анджея Дуди звернулася голова президентської канцелярії пані Малгожата Садурська. З інавгураційною лекцією «Революція Папи Франциска та революція Івана Павла ІІ» до учасників урочистості звернулася Прем’єр-міністр Польщі в 1992-1993 роках пані Ганна Сухоцька.

 

В урочистому виступі ректор Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ д.габ., ксьондз-професор Антоні Дембінський відзначив, що одним із найбільших здобутків минулого навчального року є створення Східноєвропейської мережі університетів, до складу якої увійшли 12 університетів Білорусі, Грузії, Молдови, Польщі та України. Метою створення мережі є партнерство в сфері наукової та освітньої діяльності, яка має бути реалізована через спільну участь в конкурсах на здобуття міжнародних грантів та наукових проектів, обмін науковими та навчальними досягненнями, взаємне використання інфраструктурного потенціалу, реалізацію міжнародних начальних програм, обмін студентам та викладачами; підготовку спільних наукових публікацій. Членом мережі є й Тернопільський національний економічний університет.

 

У рамках візиту професор Григорій Монастирський провів робочу зустріч з ректором Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ д.габ., ксьондзом-професором Антоні Дембінським та проректором до справ промоції та співпраці із закордоном Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, д.габ., професором Уршулею Папроцькою-Пьотровською. На зустрічі було обговорено практичні аспекти реалізації Угоди про співпрацю в рамках організації навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, метою якого є одержання двох дипломів, між Тернопільським національним економічним університетом та Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ. У рамках цієї угоди запланована підготовка студентів за програмою двох дипломів за напрямом «Менеджмент» фахового спрямування «Муніципальний менеджмент».



[media=http://youtu.be/-rd1sD5ZTlA]