» » Зустріч з представниками Асоціації зі співробітництва в галузі екології, сільського господарства та розвитку села в східній Європі АПОЛЛО!

Зустріч з представниками Асоціації зі співробітництва в галузі екології, сільського господарства та розвитку села в східній Європі АПОЛЛО!

Дата: 27-10-2015, 12:37 | Автор:

    Одним із напрямів розвитку міжнародного співробітництва ТНЕУ є участь студентів у програмах навчально-виробничих практик, де вони можуть здобути практичні уміння та навички щодо майбутньої професійної діяльності. Проходження практики на сільськогосподарських підприємствах Німеччини дає можливість студентам вивчити сучасні технології виробництва, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції, запозичити досвід застосування досконалої техніки, поглибити знання з іноземної мови.

В рамках договору про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та Асоціацією зі співробітництва в галузі екології, сільського господарства та розвитку села в східній Європі АПОЛЛО відбулася зустріч студентства ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина, ФАЕМ з представниками АПОЛЛО та німецькими фермерами.

     Асоціація АПОЛЛО займається проектами в області екології, сільського господарства і розвитку села в Східній Європі. Вона була створена в 1991 р. з ініціативи німецьких студентів для започаткування  обміну і співробітництва між ВУЗами і студентами Німeччини і Східної Європи. 

      Мета АПОЛЛО – сприяння розвитку аграрного сектору і сільських регіонів у Східній Європі.

     Цілі практики з АПОЛЛО:

1) за допомогою цієї практики студенти мають можливість познайомитися із сільським господарством Німеччини;

2) під час перебування в Німеччині студенти поліпшують знання німецької мови.;

 3) учасники програми можуть познайомитися з життям культурою Німеччини.

Гостей зустрічі привітав проректор з науково-педагогічної роботи Олег Петрович Адамів. Він наголосив, що співпраця між ТНЕУ і представниками програми АПОЛЛО триває вже досить давно і багато студентів змогли скористатися можливостями проходження практики в Німеччині. До вітального слова долучився і директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин Ігор Михайлович Таранов. Він підкреслив, що співпраця вийшла на новий рівень, завдяки якій молоді спеціалісти зможуть долучитися до передових світових сільськогосподарських технологій ще з студентської лави. Адже студенти, які здобудуть цінний досвід, зможуть підняти аграрну галузь Ураїни на новий професійний рівень.

Фотозвіт: