» » Олімпійський день у коледжах ТНЕУ

Олімпійський день у коледжах ТНЕУ

Дата: 27-10-2015, 18:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Нещодавно у Тернопільському національному економічному університеті було організовано Олімпійський день, у рамках якого відбулися змагання під девізом «Спорт єднає нас» між студентськими командами та командами адміністрації й викладацького колективу коледжів ТНЕУ.

Ініціаторами проведення такого спортивного свята виступили студенти-першокурсники коледжів нашого університету.

Вищий навчальний заклад пишається своїми успіхами і перемогами з різних видів спорту, студенти та випускники прославляють університет та Україну на високих спортивних п’єдесталах.

У змаганнях взяли участь викладачі, адміністрація Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ та першокурсники. Гучними оплесками глядачі зустріли найкращих друзів студентів – наставників.

Приємно відзначити, що наші студенти та викладачі не тільки  плідно співпрацюють у навчанні, а й показують відмінні результати у  спортивних змаганнях.

З великим задоволенням для відкриття свята та вітального слова запросили  директора навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Оксану Миронівну Десятнюк, яка сказала: «Ні для кого не є секретом, що саме здорові духом і тілом люди складають опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю».

Також привітали учасників змагань виконуючий обов’язки директора Центру студентського спорту ТНЕУ Роман Михайлович Міщанчук, директор коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ Олександр Любомирович Шашкевич, перший заступник голови обласного відділення НОК України Віталій Михайлович Ігнатенко.

До найкращих побажань приєдналися солісти гурту «Для тебе» Владислав Вальків та Надія Дерев’яна, срібні призери фестивалю-конкурсу «Студентська ліра-2015» – першокурсники факультету фінансів ТНЕУ.

Здоров'я - це безцінний дар, який дала людині природа. Чи знаєте ви, що 10% здоров'я закладено в нас генетично, 5% дає медицина, а 85% залежить від нас самих, від нашого способу життя. Тому без здоров'я дуже важко зробити життя цікавим і щасливим. І часто ми, розпорошуючи цей дар даремно, забуваємо, що втратити здоров'я легко, а от повернути його дуже і дуже важко.

Краще бути активним і здоровим, ніж пасивним і хворим! Краще йти життєвою стежиною зі світлою посмішкою, ніж з гримасою болю. Навички здорового способу життя настільки ж необхідні, як повітря, вода, їжа!

Спортивне свято пройшло цікаво, бо студенти всіх команд змагалися азартно й з гарним настроєм.

Розпочала естафети головний суддя змагань Оксана В’ячеславівна Дуда. Вона ознайомила учасників з правилами гри та розповіла про естафети: «Перша естафета з бадмінтонними ракетками та м’ячиками. На ракетці м’ячик, його треба пронести до позначки і повернутися назад.

Друга естафета - складання слова «Спортсмен!» Кожен учасник біжить до позначки, бере букву і повертається назад. Командам на фініші потрібно скласти слово «Спортсмен!»

Третя естафета «Тунель» і «Змійка». Учасники команд стоять один за одним, широко розставивши ноги, утворюючи «тунель». Кожен, починаючи з першого номера, повинен передати м'яч в тунель, а останній учасник, взявши  м'яча, біжить на місце першого і т.д. Назад учасники передають м’яч, піднявши вгору руки (змійка). Четверта естафета «Одногорбий верблюд» Спробуйте хоч ненадовго побути одногорбими верблюдами. Для цього вам треба скріпити руки за спиною, покласти туди м'яч, вийде горб. У напівзігнутому стані добігти до позначки і повернутися назад, передавши м'яч наступному учаснику змагань.

П’ята естафета «Математична». На стійці для кожної команди прикріплений аркуш паперу з 10 прикладами на додавання, віднімання, множення, ділення. Учасник добігає до стійки, вирішує один з прикладів і повертається. Всі приклади повинні бути вирішені правильно. За кожну неправильну відповідь віднімається 1 бал».

Після командних естафет був проведений конкурс капітанів, де кожен мав можливість відповісти на запитання. Правильні відповіді – додаткові бали для команди.

Ведучі заходу – Мединська Мар’яна та Сипкіна Надя запропонували присутнім ось такі запитання:

У якому виді спорту суддя вимовляє команду «Брек!»?

Як називається гра з м'ячем на воді?

Яка олімпійська емблема та що вона означає?

Як часто проводяться Олімпійські ігри?.

Яка кількість гравців у футбольній команді?

Без чого суддя не може вийти на поле?

У якій грі користуються найлегшим м'ячем?

Як називають невірно взятий старт?

Назвіть девіз Олімпійських ігор.

У результаті запеклої боротьби перемогу святкувала команда першокурсників «Сонечко», друге місце посіла команда адміністрації коледжів ТНЕУ «Спортовець», третє – «Вовки».

Нагородити переможців запросили директора навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Оксану Миронівну Десятнюк та директора коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ Олександра Любомировича Шашкевича.

Виступаючи, Оксана Миронівна зазначила: «Дорогі друзі, нехай Ваші успіхи і перемоги, наполегливість, вірність традиціям спорту ведуть до нових висот. Я переконана, що це свято спорту подарувало нам хороший настрій та радісне піднесення».

Олександр Любомирович у свою чергу побажав усім бадьорості духу, впевненості у своїх силах, нових досягнень в ім'я українського спорту.

Ми - за здоров'я, ми - за щастя,
Ми - проти болю і нещастя!
За тверезий розум, за радість життя,
За молодість, юність,  за майбуття!

Висловлюємо щиру подяку професорсько-викладацькому колективу та директору ННІОТ О.М. Десятнюк за командний дух, вміння працювати зі студентами та родинну атмосферу.