» » Студенти факультету банківського бізнесу ознайомилися з особливостями професії банкіра

Студенти факультету банківського бізнесу ознайомилися з особливостями професії банкіра

Дата: 29-10-2015, 09:12 | Автор: студентка групи ФБС-41 Марія Вільшанська

 Завдяки тісній співпраці факультету банківського бізнесу з  ПАТ АКБ «Львів» відбулася екскурсія студентів ІІ курсу напряму підготовки «Фінанси і кредит» спеціальності «банківська справа» до Тернопільського відділення №1 даного банку. Координатором екскурсії виступив викладач кафедри банківської справи Віталій Ярославович Рудан.
 
Під час зустрічі директор Тернопільського відділення Віталій Степанович Гнатів ознайомив студентів з історією банку, напрямами діяльності та принципами роботи установи, продуктами та інноваціями, особливостями діяльності працівників та кваліфікаційними вимогами, з професійним складом персоналу, умовами праці, інтер’єром та екстер’єром банку.
 
Зокрема, Віталій Степанович наголосив, що ПАТ АКБ «Львів» позиціонує себе на українському ринку як «банк нових можливостей» вже 25 років. До асортименту банківських продуктів і послуг належать: приймання вкладів (депозитів) від юридичних і фізичних осіб; відкриття та ведення поточних рахунків клієнтів і банків-кореспондентів; розміщення залучених коштів від свого імені, на власних умовах та на власний ризик; надання гарантій і поручительств та інших зобов’язань від третіх осіб, які передбачають їх виконання у грошовій формі;  лізинг; послуги з відповідального зберігання та надання в оренду сейфів для зберігання цінностей та документів; випуск, купівлю, продаж і обслуговування чеків, векселів та інших оборотних платіжних інструментів; надання консультаційних та інформаційних послуг щодо банківських операцій; здійснення операцій на ринку цінних паперів від свого імені (включаючи андеррайтинг); операції за дорученням клієнтів або від свого імені; довірче управління коштами та цінними паперами за договорами з юридичними та фізичними особами.
 
Програма «Енергозбереження», що передбачає надання кредитів під 5-10% річних у гривнях на утеплення, заміну вікон, вхідних дверей, опалення, використання альтернативних джерел енергії  є надзвичайно актуальною у сучасних умовах та користується популярністю у населення.
 
Студенти мали змогу спостерігати за обслуговуванням клієнтів, оцінити його високий рівень та взяти участь у спеціально організованому майстер-класі.
 
Упродовж спілкування майбутні банкіри продемонстрували високий рівень знань, креативний підхід та вміння поєднувати теоретичні знання з практичною діяльністю в реальних умовах.
 
Професорсько-викладацький колектив кафедри банківської справи й кафедри банківського менеджменту та обліку щиро вдячні за багаторічну плідну співпрацю у питанні підготовки висококваліфікованих фахівців для банківських установ.