» » Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина успішно пройшли другий етап конкурсного відбору програми «Молодь змінить Україну»

Студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина успішно пройшли другий етап конкурсного відбору програми «Молодь змінить Україну»

Дата: 24-11-2015, 16:42 | Автор:

 
     В рамках святкування Міжнародного дня студента у Навчально-науковий інститут міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина завітала представник Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина Ольга Мелих – керівник асоціації програми «Молодь змінить Україну». Окрім того, що пані О.Мелих вручила сертифікати на призначення іменної стипендії Богдана Гаврилишина стипендіатам інституту – Степану Абрамику та Віталію Круцьку, вона провела співбесіду з групою студентів, які претендують на участь конкурсного відборі програми «Молодь змінить Україну».
    Нагадуємо, що програма «Молодь змінить Україну» – була і залишається ключовою і довгостроковою програмою Фонду Богдана Гаврилишина, яка була заснована у 2012 році. Програма покликана підготувати професійну молодь, що буде здатна трансформувати Україну в майбутньому шляхом впровадження запозиченого досвіду з високорозвинених європейських країн, в яких існує повна політична свобода, високий рівень економічного добробуту, соціальна справедливість та екологічна свідомість громадян. Перевага надається командам та учасникам, які точно знають, як вони будуть змінювати Україну і використовувати отримані знання із країни вивчення. В рамках програми учасники матимуть змогу комплексно вивчати досвід однієї з шести європейських країн (Австрія, Німеччина, Норвегія, Польща, Швейцарія, Швеція). Серед критеріїв відбору обов’язковою вимогою програми є володіння англійською мовою. Крім того, для команд, які обирають Швейцарію, обов’язковою вимогою є володіння французькою або німецькою мовами.
Швецію обрали студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина для запозичення досвіду у політичній, соціальній, економічній і екологічній сферах життя. 
     ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина представляли такі студенти, які прийняли участь у другому етапі конкурсного відбору програми «Молодь змінить Україну»: 
·        Коробій Вікторія ( гр. МЕЄЕ - 41);
·        Цокало Віктор ( гр. МЕНМФ - 41);
·        Гринішин Олексій ( гр. МЕНМФ - 41);
·        Питель Анастасія ( гр. МЕНМФ - 41); 
·        Бутусов Михайло ( гр. МАУН - 41).
     Керівник групи Бутусов Михайло займався заповненням аплікаційних форм та формуванням команди.
    Фінансовий координатор Питель Анастасія займалася плануванням бюджету команди, саме вона найкраще орієнтується у основах фінансового планування, пошуку оптимального варіанту замовлень.
    Співбесіда проходила виключно англійською та німецькою мовами. Керівник асоціації програми «Молодь змінить Україну» Ольга Мелих мала розмову зі студентами щодо обраних тем дослідження, виникали питання щодо резюме та мотиваційних листів. Загалом можемо сказати, що наші студенти успішно пройшли даний етап конкурсу. Ольга Мелих відзначила високий рівень володіння іноземними мовами та надала свої рекомендації щодо внесення корективів в план перебування в обраній країні.
     Ми вітаємо наших студентів з успішним проходженням другого етапу конкурсного відбору та бажаємо їм успіхів і вагомих здобутків у проходженні наступного етапу конкурсу. Ми впевнені, що саме студенти ННІМЕВ – це нове покоління, яке мріє змінити Україну і готове брати на себе відповідальність за зміни в Україні.