» » Зустріч із волонтерами Корпусу Миру США

Зустріч із волонтерами Корпусу Миру США

Дата: 2-02-2016, 14:51 | Автор: Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ

 27 січня 2016 року волонтери Корпусу Миру США в Україні Нішат Мхамуд (Nishat Mhamud) і Метью Тернер (Matthew Turner) завітали у Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками Тернопільського національного економічного університету. Зустріч була організована у рамкам багаторічної співпраці Центру (директор З.І. Кривий) з Тернопільським обласним молодіжним центром праці (директор І.Р. Нестюк).
                                                          
Метою візиту є обмін досвідом щодо сприяння побудові успішної кар’єри студентами і випускниками вищих навчальних закладів України та США, визначення способів популяризації волонтерського руху серед молоді.  
 
Волонтери Корпусу Миру США в Україні обрали візит у Центр працевлаштування та зв’язків з випускниками не випадково, адже це один із перших відділів зі сприяння працевлаштуванню студентів і випускників, створених у вищих навчальних закладах України. У 2015 році Центр відзначив 20-річчя своєї діяльності.
 
Нішат Мхамуд (Nishat Mhamud) і Метью Тернер (Matthew Turner) розповіли про напрями волонтерської діяльності в Україні. Працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками радо прийняли запрошення долучитися до участі в курсах з вивчення англійської мови, які волонтери проводять в Тернополі, у тому числі в Тернопільському національному економічному університеті.
 
Директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками З.І. Кривий ознайомив гостей із напрямами підготовки фахівців в ТНЕУ та вручив інформаційні буклети про правила прийому вступників у 2016 році, розроблені Приймальною комісією ТНЕУ. Цікавою для всіх стало обговорення функціонування підрозділів (бюро) вищих навчальних закладів України та США: формування баз даних вакансій та резюме; інтернет-портали вищих навчальних закладів з пошуку роботи; ярмарки вакансій та Тижні кар’єри; екскурсії на підприємства (установи, організації); зустрічі з випускниками; тренінги з пошуку роботи і побудови професійної кар’єри; залучення випускників до благодійної діяльності у сферах освіти і науки.
 
Під час зустрічі для волонтерів було організовано екскурсію до Музею історії ТНЕУ. Директор музею В.Г. Михайлиця  розповів про освітні, наукові, культурні досягнення університету, який у 2016 р. відзначає 50-річчя своєї діяльності.
 
Резюмуючи думки, які висловлювалися під час робочої зустрічі, волонтери Корпусу Миру в Україні, директори Тернопільського обласного молодіжного центру праці і Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ домовилися про спільну організацію заходів із залучення молоді до волонтерської діяльності, сприяння працевлаштуванню та побудови кар’єри.