» » У виставковій залі ТНЕУ — відкриття виставки живопису Наталії Басараб

У виставковій залі ТНЕУ — відкриття виставки живопису Наталії Басараб

Дата: 29-02-2012, 10:16 | Автор: Леся Заморська

 Творчий світ талановитої тернопільської художниці і лялькарки Наталії Басараб вражає своєю різноплановістю та різнобарв'ям. Він цікавий, захоплюючий, і що найважливіше — сповнений внутрішнього світла та великого позитиву. Квітами на її картинах годі намилуватися, як і цікавою подачею архітектурних пам'яток. У кожного портрету — свої неповторні акценти з легким серпанком романтики. 

Картини Наталії Басараб мають хорошу енергетику, адже вона сама дуже позитивна людина. У її творчості реалізм переплітається з імпресіонізмом. Вона малює світ так, як відчуває. Вважає, що в архітектурі є своя цікава геометрія і романтика. Для художниці дуже важливо вибрати відповідний кут подачі і показати його в своїх кольорах, в різних точках, таким, як його відчула. Найбільше любить малювати архітектуру Парижа, Києва, Львова, Тернополя.
 Побачити дивовижні витвори вправних рук пані Наталії зможуть працівники та студенти Тернопільського національного економічного університету, оскільки у виставковій залі діятиме персональна виставка художниці. Відкриття експозиції живопису « Закохана у квіти і міста» відбудеться 28 лютого о 13.00 годині.
До уваги відвідувачів мисткиня представить свої нові роботи — картини із серії « Міста» , жіночі портрети із серії « Дами в капелюшках» , пейзажі та натюрморти. 
Довідка
Наталія Басараб народилася у селі Іванківцях Зборівського району Тернопільської області. Закінчила Кобзарівську середню школу, а згодом —   художнє відділення Тернопільського кооперативного технікуму. Сімнадцять років була художником-декоратором Центрального універмагу м. Тернополя. Працює в таких творчих напрямках як живопис, пастель, графіка, акварель, аплікація пір’ ям, дружні шаржі, колекційні авторські та портретні ляльки. Мала ряд персональних виставок.